تومورهای نخاع

تومور نخاع

تومور نخاع رشد غیرطبیعی سلول ها است که می توانند در هر نقطه از ستون فقرات ، که شامل مهره ها، نخاع و بافت های اطراف نخاع است، تشکیل شوند. ستون فقرات ،ستون بلند و انعطاف پذیر استخوانی است که از نخاع محافظت می کند. از پایه جمجمه شما شروع می شود و به دنبالچه که بخشی از لگن است ختم می شود. استخوان های اطراف نخاع مهره نامیده می شوند و از نخاع محافظت می کنند. طناب نخاعی دسته ای طولانی از اعصاب است که از مغز تا قسمت تحتانی پشت کشیده می شود. اعصاب پیام هایی را ارسال می کنند که حرکت و احساس را در قسمت های مختلف بدن ما کنترل می کند.

تومورهای ستون فقرات می توانند خوش خیم (غیر سرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشند. اگر تومور به رشد خود ادامه دهد، می تواند به بافت های مختلف ستون فقرات آسیب برساند . در صورتی که تومور از ستون فقرات شروع شده باشد، تومور اولیه نخاعی و چنانچه نتیجه متاستاز سرطان در ناحیه دیگری از بدن باشد، تومور نخاعی ثانویه نامیده می شود. تومورهای ستون فقرات بسته به نوع تومور با سرعت های متفاوتی پیشرفت می کنند.

تومورهای ستون فقرات را با توجه به مکانی که از آن نشات می گیرند، می توان در موارد زیر قرار داد:

1-داخل نخاع (اینترا مدولاری): این نوع تومور از سلول های داخل نخاع رشد می یابند. تقریباً 5 درصد از تومورهای ستون فقرات در این ناحیه هستند. مانند گلیوم، آستروسیتوم یا اپاندیموم.

2-در بافت پوشاننده نخاع یا پرده مننژ (اینترا دورال-اکسترامدولاری): این نوع تومور در داخل پوشش نازک نخاع (دورا) اما در خارج از نخاع قرار دارد. تقریباً 40 درصد از تمام تومورهای ستون فقرات در این ناحیه هستند. نمونه هایی از این تومورها عبارتند از مننژیوم، نوروفیبروم و شوانوم

3-بین مننژ و مهره های ستون فقرات (اکسترادورال-اکسترامدولاری): این نوع تومور بین قسمت خارج دورا (پوشش نازک اطراف نخاع) و مهره ها قرار دارد. تقریباً 55 درصد تومورهای ستون فقرات در این ناحیه هستند.

4-در مهره های ستون فقرات

تومورهای ستون فقرات در مکان های مختلفی می توانند رشد کنند ، از جمله:

ناحیه گردن

قفسه سینه ( توراسیک) یا قسمت پشتی

کمر

ساکروم یا دنبالچه

نواحی قفسه سینه و کمر شایع ترین مکان ها هستند.

علائم

 تومورهای طناب نخاعی می توانند علائم و نشانه های مختلفی ایجاد کنند. تومورها ممکن است بر نخاع یا ریشه های عصبی، رگ های خونی یا مهره های ستون فقرات تأثیر بگذارند. علائم و نشانه ها با توجه به محل تومور شامل موارد زیر می باشد:

کمردرد

گردن درد

درد ناحیه پشت

از دست دادن عملکرد روده یا مثانه

اختلال در راه رفتن

از دست دادن حس یا ضعف عضلانی، به ویژه در بازوها یا پاها و باسن

اختلال عملکرد جنسی

ضعف عضلانی خفیف یا شدید

درمان

درمان ممکن است شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا سایر داروها باشد. چنانچه تومور از نوع بدخیم یا سرطانی باشد، پس از جراحی بیمار به متخصص انکولوژیست جهت پرتو درمانی یا شیمی درمانی، ارجاع داده خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا